Oko 9500 Istrana potpisalo zahtjev za referendumom o zemljištu i Brijunima

OKO 9500 tisuća Istrana u dva je tjedna svojim potpisom poduprlo zahtjev Odbora za raspisivanje referenduma kojim bi se poništile odluke Županijske skupštine o naknadnoj prenamjeni zemljišta i osnivanju društva "Brijuni-Rivijera".

To je na dananšnjoj konferenciji za novinare u Puli rekao član Odbora za referendum Nenad Klapčić, koji očekuje da će ovih dana biti potpisan i 10.000. zahtjev za raspisiavnje referenduma.

"Tako velik broj potpisnika dokaz je kako je istarskim biračima i građanima referendusmko pitanje jasno i potpuno razumljivo", kazao je Klapčić, izrazivši uvjerenje da će Skupština Istarske županije raspisati referendum po predloženom referendumskom pitanju.

Predsjednik Udruge "Mladi grada" te član Odbora za referendum Dean Buić najavili su danas kako će Odbor ovaj tjedan o svojim akcijama izvijestitii i međunarodne udruge, zaklade i novčarske ustanove, poput Međunarodnoga monetarnog fonda.

To smatramo bitnim jer međunarodne udruge koje zanima demokratski razvoj u Hrvatskoj moraju dobiti vjerodostojne podatke o događajima u Istri, ustrvdio je Buić.

(Hina) dspo mć

Pročitajte više