Okupajte se na novootvorenom hvarskom kupalištu za "samo" 650 kuna po osobi

U SUBOTU je na Hvaru otvoreno novouređeno kupalište Bonj, jedno od nastarijih komunalnih kupališta u Europi. To samo po sebi ne bi bila nikakva šokantna vijest da cijena dnevne ulaznice ne iznosi nevjerojatnih 650 kuna po osobi.

Kupalište su otvorili gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić i direktor Uprave Sunčanog Hvara Dragan Lazukić, pri čemu je istaknuto da su kupalište uredili djelatnici splitskih građevinskih tvrtki.

Bonj je pod zaštitom Regionalnog zavoda za zaštitu kulturne baštine, a njime se prije koristio koncesionar Bare Teklić, koji je izgubio koncesiju zbog neplaćanja najamnine i svih ostalih davanja.

U sklopu kupališta nalazi se restoran, kabine, fitness centar, lounge i cocktail bar. No, u ogromnu cijenu ulaznice nije uključeno besplatno piće i hrana, kao ni upotreba popratnih sadržaja, nego stolica, ležaljka, stol, suncobran i ručnik.

Radi se o uvjerljivo najskupljem kupalištu na Jadranu, o čemu osim astronomske cijene dnevne ulaznice svjedoče i cijene popratnih sadržaja. Tako cijena sendviča kojeg će kupači moći kupiti iznosi čak 70 kuna, dok se cijene koktela kreću od 70 do 200 kuna.

Tko će platiti 650 kuna za dnevnu ulaznicu za kupanje na betoniranom kupalištu, pitanje je koje će, barem zasad, ostati bez odgovora.

Foto: Jutarnji list

Pročitajte više