Oluja Doris u Britaniji oduzela već tri života, beba ostala bez majke

Foto: Hina

OLUJA Doris u Velikoj Britaniji oduzela je već tri života nakon što su snažni vjetrovi otpuhali jednu ženu pod vozilo za čišćenje ulica te uzrokovali sudar kamiona, prenosi Telegraph. 

Tridesetdvogodišnja majka gurala je prazna kolica na putu prema dadilji kada ju je udarilo vozilo u Swindonu. Svjedoci kažu da ju je "zahvatio vjetar" te otpuhao prazna kolica pred vozilo za čišćenje ulica.
 
Vozač kamiona, čovjek u pedesetim godinama, poginuo je jučer u oluji u New Crossu.
 
Policijski glasnogovornik izjavio je: "Trenutno se smatra da nije bilo prisutno drugo vozilo".

Olujni nanosi snijega i kiše, vjetrovi brzine 150 km na sat
 
Vjetrovi brzine 150 km na sat uzrokovali su smrtno opasne ozljede nekoliko ljudi. Jedna je djevojka odvezena u bolnicu nakon urušavanja stropa školske sportske dvorane.
 
Oluja Doris donijela je ledene pljuskove i pad temperatura od 7 stupnjeva na jugu države.
 
Podsjetimo, prva žrtva bila je 29-godišnja Tahnie Martin koja je poginula zbog ozljeda glave uzrokovanih nanosima drvenih krhotina.
 
Kućanstva bez struje, opanost na cestama u cijeloj Britaniji
 
"Meteorološka bomba" još uvijek hara državom donoseći olujne nalete vjetra, snijega i kiše. Oluja posvuda ometa cestovni, željeznički i zračni promet te ruši drveće i velika vozila na cestama.
 
Snažni vjetrovi uzrokovali su i masovni nestanak struje u Irskoj, gdje je čak 46 000 kućanstava ostalo bez električne energije.
 
Stanovnici UK-a upozoravaju se da i sutra budu posebno oprezni u vožnji po većinom zaleđenim cestama.
 
 
 

Pročitajte više