Omiš: krivotvorene novčanice od 500 i 100 kn

U Omišu su se ponovno pojavile lažne novčanice dvije od 500 i jedna od 100 kuna, izvijestila je danas splitskodalmatinska Policijska uprava.

Jednu novčanicu od 500 kn policiji je predala djelatnica banke koju joj je donio 78-godišnjak, a prije na dan dobio ju je pri prodaji maslinova ulja na omiškoj tržnici.

Drugu novčanicu od 500 kn policiji je predala djelatnica FINA-e iz Omiša objasnivši kako ju je izdvojila iz pologa jednog omiškog caffe bara.

Policiji je predana i jedna novčanica od 100 kn koju je kao povrat pri kupnji novina na kiosku dobio jedan građanin.

Sve su tri novčanice poslane na vještačenje u Zagreb.

Policija je još 11. siječnja izvijestila da je pronađeno nekoliko lažnih novčanica od 500 kuna u Splitu, Solinu i Omišu te 13. siječnja ponovno u Splitu i Solinu.

Inače, policija je 20. siječnja uhitila 26-godišnjaka iz Zenice (BiH), hrvatskog državljanina, zbog osnovane sumnje da je krivotvorio i u optjecaj stavio veći broj novčanica od tisuću kuna u Splitu, Trogiru i Stobreču. Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je kritvotvorio ukupno 22 novčanice od tisuću kuna, a 18 novčanica pronađeno je pretragom stana u Splitu kojim se služio. Također su pronađene i krivotvorene novčanice od 250 i 10 konvertibilnih maraka, novčanica bosanskohercegovačkog novca.

(Hina) xmerc ydd

Pročitajte više