opačić i leko o mogućem odlasku bolkovića iz sdp-a

Saborska zastupnica SDPa Milanka Opačić izjavila je danas u Rijeci kako je mogući odlazak Livia Bolkovića, predsjednika pulskoga SDPa, u stranku Istarskih socijaldemokrata individualni čin te kako nije istina da s njim odlazi cijela Gradska organizacija SDPa u Puli.

Na tiskovnoj konferenciji primorsko-goranskoga SDP-a saborski zastupnik Josip Leko je ocijenio da će odlazak Livia Bolkovića iz SDP-a samo ojačati pulski SDP jer on "neće više zbunjivati birače svojim istupima.

Livio Bolković je jučer izjavio kako je moguće da dio pulskoga SDP-a, IDF-a i pojedini bivši članovi IDS-a osnuju novu stranku Istarske socijaldemokrate, no još ne može sigurno reći hoće li se oživotvoriti ta ideja.

Na današnjoj tiskovnoj konferenicji u Rijeci predsjednik primorsko-goranskoga Županijskog odbora SDP-a Zlatko Komadina izjavio je da se "prljava" predizborna kampanja u tim krajevima očekuje samo od onih koji dolaze iz drugih krajeva, te je pritom spomenuo nedavni nastup predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Josip Leko je istaknuo da se SDP neće služiti takvom kampanjom, te da će kampanja te stranke biti pozitivna, a Milanka Opačić da će SDP, unatoč tome, odgovoriti na svaki napad i da će vrlo jasno upozoriti da na izrečenu laž o SDP-u.

Zlatko Komadina izvijestio je o danas održanoj sjednici Županijskog odbora SDP-a i izbornih stožera Primorsko-goranskog i Istarskog SDP-a u Rijeci, na kojoj su utvrđeni elementi izborne kampanje. Komadina je rekao da će se predizborna kampanja SDP-a na tom području temeljiti na daljnjoj borbi za decentralizaciju, posebice fiskalnu, te regionalizaciju, uz osnovne točke predizborne kampanje SDP-a u cjelini kao što su nastavak reformi i kapitalnih projekata te ulazak u Europsku uniju.

(Hina) dsil vkn

Pročitajte više