Opačić: Tješi nas što Račan ne trpi bolove

MILANKA OPAČIĆ ispred sjedišta stranke u izjavi za podnevni Dnevnik HRT-a najavila je pobjedu SDP-a na predstojećim izborima.

No, prije toga rekla je kako je zdravstveno stajne Ivice Račana i dalje vrlo teško. "Imamo informacije da je noć proveo mirno. Ono što nas tješi je to da ne trpi bolove." - rekla je Opačić dodajući kako s njim jučer nije bila u mogućnosti razgovarati.

Na upit da komentira medijske špekulacije o svađama unutar stranka Opačić je odgovorila kako nema nikakvih uporitša za to te da oni u stranci rade svoj posao. "Stranka uredno funkcionira, mi se pripremamo za izbore, tako da i danas i jučer ljudi rade na terenu. Nema govora niti o kakvim frakcijama i sukobima unutar stranke" - rekla je Opačić.

Dodala je i kako će 21. travnja na Glavnom odboru odlučiti o detaljima izvanredne izborne konvencije, koju će pokušati sazvati u što kraćem roku kako bi se pripremili za izbore, na kojoj će se birati samo predsjednik stranke.

Na upit hoće li Račanov odlazak biti hendikep za stranku na izborima, Opačić je odgovorila: "Račan je sagradio ovu stranku zajedno s nama. ona je vrlo čvrsta i stabila i mi ćemo sigurno na ovim izborima pobijediti unatoč ovoj teškoj situaciji".

Za Hrvatski radio Opačić je izjavila kako se ovih dana članovi stranke okupljaju prije svega kako bi bili zajedno i pružili potporu jedni drugima. "Nama je sad prije svega ljudski teško, jer se Račan bori za zadnje dane svog života. Naravno da stranka ne može ovih dana funkcionirati punim tempom, ali Račan je već ranije zacrtao našu politiku i put prema predstojećim izborima, ali naša je politika već formulirana, a sve aktivnosti koje smo zacrtali bit će provedene", rekla je Opačić.

A.H.
Foto: I.M.

Pročitajte više