Opara stipendira socijalno ugrožene učenike i studente, kćer mu je također stipendist, ali za izvrsnost

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara objavio je danas na Facebook stranici kako je s posebnim zadovoljstvom potpisao odluku kojom Grad Split dodjeljuje stipendije za 70 učenika i studenata koji spadaju pod socijalno ugrožene kategorije. Stipendije su za travanj, svibanj i lipanj 2017. godine.

"Ovaj potpis označava početak i prvi korak u provođenju našeg socijalnog programa u djelo. Nadam se da će ovaj doprinos Gradske uprave značiti malu pomoć za učenike i studente obuhvaćene ovom mjerom", napisao je Krstulović Opara.

Opara: Mogao je to i Baldasar napraviti

Sa stipendijama je zaškripalo u posljednjim mjesecima mandata Ive Baldasara. Pred Banovinom su uoči sjednice Gradskog vijeća Splita prosvjedovali i studenti, a Baldasar se pravdao da nije mogao isplatiti stipendije jer stručne službe nisu uspjele dovršiti natječaj prije pada proračuna.

Krstulović Opara drži da su se stipendije mogle isplatiti, a da je tome tako prisnažio je i s primjerom povjerenice Vlade RH, Branke Ramljak, koja je početkom svibnja također potpisala odluku za isplatu stipendija, i to za učenike i studente temeljem kriterija izvrsnosti.

Gradonačelnikova kćer s prosjekom 5,0 dobila stipendiju za izvrsnost

Među stipendistima Grada Splita našla se i Anđela Krstulović Opara, gradonačelnikova kćer koja studira na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Gradonačelnik nam je otkrio da mu se kćer na natječaj prijavila u rujnu prošle godine, dakle, debelo prije no što je uopće otpočela njegova kandidatura za gradonačelnika Splita. Anđela se za stipendiju prijavila s prosjekom 5,0. Odobreno joj je 800 kuna mjesečno u razdoblju od tri mjeseca, koliko je bilo moguće zbog privremenog financiranja.

Ramljak je naglasila da ne umanjuje napore bivšeg gradonačelnika Baldasara koji je poduzeo sve što je bilo u njegovoj moći da se stipendije isplate, no to nije bilo moguće napraviti zbog spleta okolnosti.

Pročitajte više