Opasnog ubojicu pustili iz zatvora u BiH da nacijepa drva. Nije se vratio

JEDAN od najopasnijih BiH kriminalaca Adnan Šerak nalazi se u bijegu. On se nakon jednomjesečnog dopusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod Zenica, gdje izdržava kaznu. Iza sebe ima brojna teška kaznena djela, između ostalog, i ubojstvo zatvorenika Dženana Džake.

Kako doznaje Dnevni Avaz, prihvaćen je prijedlog da se Šeraku prekine izdržavanje zatvorske kazne na mjesec dana kako bi pomogao roditeljima da iscijepaju drva. No od tada mu se gubi svaki trag. 

"Pustio ga je nadležni Općinski sud Sarajevo, odnosno njihovom odlukom na mjesec dana je dobio prekid kazne. Trebao se vratiti 22. listopada, ali nikad se nije vratio. Odmah nakon što se nije javio tog dana, odnosno večeri, raspisao sam potjernicu za njim i on se trenutno nalazi u bijegu", kazao je za Avaz Redžo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica.

Šerak je viđen u Visokom i Brezi. Vrhovni sud Federacije BiH u studenom prošle godine ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Zenici kojom je 15. siječnja 2015. Šerak osuđen na sedam godina zatvora jer je u Kaznenopopravnom zavodu Zenica nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Pročitajte više