Opet eksplodirale odbačene bombe, ovaj put u Vukovaru

NA DIVLJEM odlagalištu u vukovarskom naselju Budžak, uz državnu cestu Vinkovci - Vukovar, eksplodirale su četiri ručne bombe. Eksplozija se dogodila u jutarnjim satima, a uzrokovana je paljenjem korova u blizini. Nakon što su na teren izašli stručnjaci za protueksplozivne naprave na području tog odlagališta nađene su još 22 ručne bombe i jedna minobacačka granata.

Ironija je kako se detonacija dogodila svega sat i pol prije nego što su predstavnici MUP-a u Vukovaru imali službeno predstavljanje akcije "Manje oružja - manje tragedija". Riječ je akciji koja se provodi u suradnji s programom UN-a.

Predajte oružje bez kazne

 
Državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić naglasio je tom prigodom kako  građani mogu dragovoljno predati oružje bez vremenskog ograničenja i kazne, te još jednom upozorio na opasnost od nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih naprava, posebice onih koje se odbacuju na odlagalište i smeće, umjesto da ih predaju MUP-u. 
 
Prije samo nekoliko dana u Savskoj ulicu u Zagrebu poginuo je muškarac nakon što je u kontejneru aktivirao bombu. Tijekom očevida pronađeno je još šest bombi i 200 grama TNT-a na istom mjestu.

I.Ć.

Pročitajte više