Opljačkana još jedna Erste banka, ukradeno više stotina tisuća kuna

DVOJICA maskiranih, naoružanih razbojnika poslijepodne su uz prijetnju oružja opljačkali Erste banku u Sesvetama i pobjegli s više stotina tisuća kuna, rekla je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Pljačkaši su upali u poslovnicu Erste banke oko 18 sati u Sesvetama u Bjelovarskoj ulici, dan nakon što je na sličan način izvršeno razbojstvo u poslovnici iste banke u Zagrebu.

Vulama je rekla da bi se ta dva razbojstva mogla povezati s obzirom da je u oba slučaja riječ o brzoj akciji, istoj banci i dvojici naoružanih i maskiranih počinitelja, iako se to ne može tvrditi sa sigurnošću dok se počinitelje ne otkrije.

U banci su se za vrijeme pljačke nalazile dvije službenice koje lopovi nisu ozlijedili, a pobjegli su u nepoznato na zasad neutvrđen način. U policiji zasad nemaju podatak je li banka imala sustav nadzora.

Neposredno nakon pljačke u policiju je dovedeno više osoba nad kojima je u tijeku kriminalistička obrada, ali još nema osumnjičenih, rekla je Vulama.

To je već deseta pljačka banke ove godine na zagrebačkom području, dok su kroz čitavu prošlu godinu opljačkane četiri banke. Policija je riješila jednu prošlogodišnju i dvije ovogodišnje pljačke.

Pročitajte više