Oprez na cestama: Snijeg u Gorskom Kotaru, u ostalim dijelovima zemlje ceste mokre i skliske



HRVATSKI AUTOKLUB upozorava kako zbog mjestimičnog snijega u Gorskom Kotaru i na sjeverozapadu zemlje treba voziti oprezno, te da je na nekim dionicama zbog zimskih uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-Bosiljevo 1, D3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ŽC 5191 Sopač-Tuk. Najgori uvjeti su na cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste A 1, između Bosiljeva i tunela Mala Kapela.

Popodne razvedravanje

Veći dio Hrvatske rano jutros je u plusu. Tek Delnice, Parg-Čabar i Zavižan u sedam sati ujutro bili su u minusu, izmjeren je jedan stupanj ispod nule. U Zagrebu je bilo plus 3, a najtoplije je na jugu Hrvatske gdje je primjerice Dubrovnik bio na čak plus 13.

Prema podacima Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda još tijekom prijepodneva će biti mjestimice kiša u cijeloj Hrvatskoj, a u višem gorju i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj snijeg. No, oborine bi trebale zatim prestati pa će se i razvedriti.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 15°C.

Pročitajte više