"Oprosti" ipak na ceremoniji otvaranja Starog mosta

NA CEREMONIJI otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru 23. srpnja ipak će se izvesti pjesma "Oprosti", rekao je redatelj ove ceremonije Sulejman Kupusović u izjavi koju je u utorak na večer objavila lokalna televizija Mostar.

Kupusović je odbio reći tko će izvoditi ovu pjesmu. Ranije je najavljivano da će ovu svoju pjesmu izvesti sam Giboni što je izazvalo negodovanja lokalnih hrvatskih struktura i medija. Najčešće se govorilo da bi to značilo traženje oprosta za rušenje Starog most koji se u Neretvu srušio u jesen 1993. godine nakon što su ga pogodili topnički projektili ispaljeni s položaja HVO-a. Protivnici izvođenja te pjesme na ceremoniji otvaranja Starog mosta tumače kako bi se tom pjesmom politizirala obnova Starog mosta i ceremonija otvaranja.

Kupusović je međutim izjavio kako uvrštavanjem te pjesme u ceremoniju otvaranja Starog mosta ne žele politizirati cijeli događaj.

Giboni je nedavno izjavio kako je odustao od izvođenja svoje pjesme "Oprosti" na svečanosti otvaranja Starog Mosta u Mostaru.

Glazbeni kritičari objašnjavaju kako je ta pjesma isključivo ljubavne naravi, ali mostarski Hrvati u njoj vide i političke aluzije ako bi ju se izvelo na ceremoniji otvaranja Starog mosta.

Pročitajte više