ORaH: Ako Jokić Padne, ministar Šustar i Gordana Rusak moraju preuzeti odgovornost

Foto: FAH

ORAH se danas oglasio priopćenjem kako bi iskazao Borisu Jokiću, voditelju projekta kurikularne reforme, potpunu podršku.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Ako voditelj projekta reforme školstva Jokić "padne", ministar obrazovanja Šustar i Gordana Rusak kao predsjednica Odbora za obrazovanje trebaju preuzeti odgovornost.

Hrvatska kao najmlađa članica EU ulaže u znanost i obrazovanje manje od prosjeka Europske Unije. Ako nemamo viziju i strategiju kamo i kako ići, teško se možemo izvući iz krize. Jedino ulaganjem u znanost i obrazovanje, učenike i učitelje možemo poboljšati razinu obrazovanja, a dugoročno, i standard građana Republike Hrvatske!

Nedopustivo upletanje pojedinih saborskih zastupnika

ORaH smatra da samo stručno povjerenstvo može do kraja provesti reformu te da odgoj i obrazovanje treba prepustiti stručnjacima.

ORaH smatra nedopustivim upletanje pojedinih saborskih zastupnika u višegodišnji stručni rad članova stručnog tima za promjenu kurikuluma.

Održivi razvoj Hrvatske-ORaH smatra da stručni tim mora biti plaćen i da dugoročno moraju biti osigurana sredstva za njihov rad.

Stoga ORaH u cjelosti podržava zahtjeve dr. sc. Borisa Jokića, voditelja projekta kurikularne reforme, da prestanu politički pritisci na rad i djelovanje stručnog povjerenstva koje je jedino birano javnim natječajem", stoji u priopćenju ORaH-a.

 

Pročitajte više