orahovica: privremena mjera zabrane raspolaganja imovinom ´klariko voća´

Općinski sud u Orahovici izdao je danas privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom ´Klariko voća´, poduzeća za preradu voća i povrća iz Orahovice, čime su prestali razlozi zbog kojih su novi vlasnici iz zadruge ´Eurovoće´ blokirali ulaz u tvornicu još 24. prosinca.

Novi su vlasnici od Badnjaka do danas nadzirali kamione koji su iz nje izvozili imovinu Andrije Klarića, a ulazna vrata tvornice i dalje su zatvorena. Uz vlasnika zadruge danas ih nadzire i stotinjak zaposlenika tvornice koji se, kažu, boje da će bivši poslodavac otići iz Orahovice ne isplativši im njihova potraživanja.

Odlukom Općinskog suda o imovini poduzeća do 6. siječnja, kada bi ju trebali preuzeti novi vlasnici, pobrinut će se policija PU virovitičko-podravske. U današnjem je priopćenju potvrdila da je 25. prosinca primila više prijava i od ´Klariko voća´ i od novog vlasnika zadruge ´Eurovoće´, ali nisu intervenirali jer nisu znali što se nalazi u stečajnoj masi poduzeća. Policija je danas potvrdila da nije bilo incidenata.

Oko 130 radnika ´Klariko voća´ od poslodavca Andrije Klarića potražuje plaće za studeni, a prema ugovoru o radu nakon otkaza koji će neminovno uslijediti prije nego poduzeće preuzmu novi vlasnici, imat će pravo na otpremninu i prosinačku plaću.

Zadruga ´Eurovoće´ na javnom je natječaju početkom prosinca za 1,3 milijuna eura kupila Klariko-voće.

Pročitajte više