Osam Iračana ubijeno, 33 ranjeno u Hilli; ubijena dvojica američkih vojnika

OSAM Iračana je ubijeno i trideset i troje ranjeno u borbama u šijitskom gradu Hilli, oko 100 km južno od Bagdada, objavili su u subotu ujutro bolnički izvori.

Borbe su se vodile tijekom noći s petka na subotu između pobornika radikalnog šijitskog vođe Moqtade al-Sadra i iračke policije koju su podupirale poljske snage. Prema bolničkim izvorima, među žrtvama su pripadnici Sadrove milicije i civili.

Trojica policajaca ubijena su tijekom žestokih sukoba u Hilli, objavila je ranije policija. Prema istom izvoru, 30 do 40 pripadnika šijitske milicije su ranjeni, no te brojke nisu za sada potvrđene iz medicinskih izvora.

Ranije je poljska novinska agencija PAP javila da se poljski vojnici nalaze opkoljeni zajedno s iračkim policajcima te da se vode pregovori s pobunjenicima. Prema istom izvoru, zapovjedništvo višenacionalne divizije uputilo je dodatne poljske i američke snage te borbene zrakoplove u Hillu.

Američka vojska objavila je u subotu ujutro da su dvojica američkih vojnika ubijena na zapadu Iraka, u pokrajini al-Anbar, u kojoj se nalaze i gradovi Falluja i Ramadi.

U priopćenju američke vojske navodi se da je jedan marinac ubijen u akciji te da je drugi smrtonosno ranjen u dvama odvojenim incidentima.

Pročitajte više