Osijek - Dan planeta Zemlje u znaku zaštite voda

Pod nazivom "Voda za život", Osječki zeleni, Hrvatske vode i Osječkobaranjska županija zajedno sa Sportskoribolovnim savezom obilježit će 22. travnja Dan planeta Zemlje, te zajednički uputiti poruke javnosti o potrebi čuvanja, njegovanja i zaštite vodnog blaga kao najvažnijeg dijela ekosustava, izvijestili su sportski ribiči osječkog gradonačelnika Zlatka Kramarića.

Tijekom Kramarićeva posjeta Zajednici ribolovnih udruga Osijeka i Sportsko-ribolovnom savezu Osječko-baranjske županije predstavnici Saveza istaknuli su visoke cijene ribolovnice (450 kuna), zbog čega opada broj sportskih ribiča.

Predsjednik županijskog Sportsko-ribolovnog saveza Miroslav Sikora govorio je o nizu akcija koje su proveli u suradnji s Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama u cilju očuvanja rijeka i okoliša.

Kramarić je podsjetio kako je Hrvatska bogata vodnim resursima te je ustvrdio da su upravo sportski ribiči čuvari rijeka i ribljeg fonda, jer ih svojim sredstvima obnavljaju. Posebno je pohvalio poribljavanje Drave i Dunava koje Sportsko-ribolovni savez kontinuirano provodi.

Svake godine Sportsko-ribolovni savez te rijeke poribi s 19.000 kilograma autohtone ribe.

(Hina) xvsik ydd

Pročitajte više