Osijek: Koalicija SDP-a, LS-a i Libre o izbornim rezultatima

PREDSTAVNICI koalicije SDP-a, LS-a i Libre ocijenili su danas u Osijeku kako je osvajanje triju zastupničkih mandata u 4. izbornoj jedinici na izborima dobar rezultat, u skladu s očekivanjima, te da će u novome sazivu Hrvatskoga sabora te stranke biti čvrsta i konstruktivna oporba.

Kandidat SDP-a na koalicijskoj listi Zoran Vinković kazao je kako će se ta stranka zauzimati za nastavak pozitivnih procesa započetih u protekle tri godine te nastojati da se ne odstupi od nastavka gospodarskih reforma, demokratskih procesa i pristupa Europskoj uniji.

Zastupnik LS-a Zlatko Kramarić kazao je kako će nova Vlada u svoj program morati ugraditi načela demokratizacije i europeizacije, a da će se LS u novome saborskom sazivu zauzimati za "daljnju radikalnu decentralizaciju, koja će biti popraćena i financijskom decentralizacijom" te promjenu izbornog zakonodavstva.

Kandidat Libre i zastupnik Vilim Herman ocijenio je kako strateški ciljevi nove Vlade, što se tiče Slavonije i Baranje, trebaju biti projekti poput osnivanja agrobanke, gradnje prometnog koridora 5c i natapnog sustava te razvoja Sveučilišta.

Komentirajući medijske tvrdnje o mogućem ujedinjenju liberalnih stranaka, Herman je kazao kako tomu "treba pristupiti mudro", ali da se razgovori o tome "ne trebaju voditi preko medija".

Na novinarski upit hoće li koalicija u istome sastavu izići i na prijevremene izbore za osječko-baranjsku Županijsku skupštinu, predstavnici triju stranaka odgovorili su kako će o tome razgovarati i da je to stvar dogovora.

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više