OSIJEK: na izbore za mjesnu samoupravu do 16 sati izišlo 14,88 posto birača

U Osijeku se danas održavaju izbori za mjesnu samoupravu gradska vijeća i mjesne odbore, na koje je, po podacima gradskoga izbornog povjerenstva, do 16 sati izišlo 14,88 posto birača od 102.546 građana s pravom glasa.

Za sedam gradskih vijeća i šest mjesnih odbora bira se 119 vijećnika, 77 za gradska vijeća i 42 za mjesne odbore, a kandidate je predložilo 12 političkih stranaka i 15 nezavisnih lista.

Samostalno na izbore izlaze Demokratski centar (DC), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatski demokršćani (HD), Hrvatski istinski preporod (HIP) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

Za izbore je prijavljena koalicijska lista Hrvatske narodne stranke (HNS) i Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) te koalicijska lista Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), Liberalne stranke (LS) i Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP).

U izbornom povjerenstva ističu kako zasad nema prigovora na regularnost izbora, te da se prvi privremeni rezultati mogu očekivati u ponedjeljak oko podneva.

Na prošlim mjesnim izborima najviše je glasova osvojila tadašnja koalicija SDP-a, HSLS-a i SBHS-a.

Pročitajte više