Osijek- o međunarodnoj suradnji sveučilišta

O ustroju mreže sveučilišta Klagenfurt Maribor Osijek Szombathely, razgovarali su na današnjem susretu na osječkom sveučilištu J.J. Strossmayera Osijeku rektori i prorektori sveučilišta tih gradova.

Sastanak je "plod dugogodišnje suradnje, a želimo je nastaviti u skladu s europskim trendovima u visokom školstvu" rekla je rektorica osječkog Sveučilišta, prof. dr. Gordana Kralik.

Izjavila je kako postoje "velike mogućnosti priključenja europskom prostoru visokog obrazovanja i istraživanja što se prije svega odnosi na usklađivanje nastavnih programa i ujednačavanje bodovnog sustava."

Mreža će studentima omogućavati upis na matičnom te nastavak studija na drugom sveučilištu, a diploma će biti priznata u svim zemljama članicama mreže bez dodatnih nostrifikacija, rekla je rektorica Kralik.

Predstavnici sveučilišta iz četiri grada, iz Austrije, Slovenije, Mađarske te Osijeka razgovarali su i o mogućnostima informatičke, ekonomske, pravne i jezične suradnje, te programima "Tempus" i "Sokrates/Erazmus".


Pročitajte više