Osijek: Obljetnica 201. brigade protuzračne obrane

POMOĆNIK ministrice obrane Josip Budimir izjavio je danas u Osijeku da nitko od pripadnika Oružanih snaga RH neće ostati bez skrbi jer postoje socijalni programi te da preustroj Hrvatske vojske mora biti pravedan.

Govoreći na svečanoj proslavi 10. obljetnice 201. brigade protuzračne obrane u osječkoj vojarni ´Dravi´, Budimir je naglasio da će se Oružane snage smanjiti za ukupno 11.800 ljudi, a novac ušteđen time namijenjen je modernizaciji Hrvatske vojske.

Po njegovim riječima za vojni preustroj izrađen je dobar normativni okvir koji jamči uspjeh.

Svečana proslava 10. obljetnice 201. brigade protuzračne obrane počela je postrojavanjem pripadnika brigade i prijavkom izaslaniku ministrice obrane Josipu Budimiru.

Izaslanik Glavnog stožera OS-a general bojnik Mladen Kruljac u toj je prigodi istaknuo da u ´Hrvatskoj treba stvoriti djelotvornu vojsku, ali da se ne smiju zaboraviti u ratu poginuli suborci´ te da se treba trajno skrbiti za invalide.

Pohvale i nagrade uručene su vojnicima, dočasnicima, časnicima i pripadnicima brigade koji su u postrojbi neprekidno deset godina i koji su prošli mnoge ratne i mirnodopske zadatke.

Kako je u tijeku preustroj Oružanih snaga, djelatnicima brigade koji odlaze u mirovine dodijeljene su zahvalnice za izvanredan prinos ustroju, stvaranju i izgradnji brigade i oružanih snaga.

Svečanosti su nazočili i stožerni brigadir Zvonko Peternel, zapovjednik 3. korpusa hrvatske kopnene vojske, Predsjednikov savjetnik za obranu i vojna pitanja stožerni general u mirovini Petar Stipetić, predstavnici grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i ostali.

Priređena je izložba fotografija i multimedijalna prezentacija desetogodišnjeg puta brigade, a jučer je kod kapelice Kraljice Mira u Tvrđi položen vijenac i zapaljena svijeća za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Pročitajte više