Osijek: Odgođena rasprava u slučaju tužbe Glavaš i Tolić protiv Bognara i Billa

NA OSJEČKOM Općinskom sudu danas je odgođena glavna rasprava u slučaju tužbe za klevetu, koju su tužitelji Branimir Glavaš i Darko Tolić pokrenuli protiv bivšeg osječkobaranjskog župana Ladislava Bognara i hrvatskog branitelja Vjenceslava Billa.

Rasprava je odgođena zato što je Bill preko svojih odvjetnika dostavio nalaz Psihijatrijske klinike zagrebačkog Kliničkog bolničkog centra u kojem se, uz ostalo, navodi da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano te da zbog opterećenosti sudskim procesima nije sposoban pratiti raspravu.

Sud je odlučio provesti psihijatrijsko vještačenje Vjenceslava Billa kako bi se utvrdilo je li okrivljenik u stanju doći na glavnu raspravu i pratiti njezin tijek, a novo raspravno ročište zakazat će se naknadno.

Tužba je podignuta nakon što je Bognar u srpnju prošle godine, kao tadašnji vijećnik Županijske skupštine, na konferenciji za novinare podijelio novinarima neobjavljeno Billovo pismo Glasu Slavonije, u kojem se tvrdi da su Glavaševi suradnici Darko Tolić i Zdenko Farkaš, po Glavaševu nalogu, od njega (Billa) tražili da ubije hrvatskog branitelja Matu Šabića.

Bognar je tada kazao da, kao bivši član Zapovjedništva osječke Operativne zone, zna da su se u Osijeku događale likvidacije građana, ali i hrvatskih vojnika, koji su bili likvidirani, a onda odvlačeni na prve linije i prikazivani kao poginuli u borbama.

Glavaš je danas izjavio novinarima kako je, u slučaju da se vještačenjem pokaže da Bill ima psihičkih poteškoća, ili da je neubrojiv, spreman povući tužbu protiv Vjenceslava Billa, ali ne i protiv Bognara jer, kako kaže, protiv psihički neubrojivih osoba ne vodi sudske postupke.

Pročitajte više