OSIJEK: OTKRIVEN OSUMNJIČENI ZA KRAĐU VOZILA OESS-a

Djelatnici osječkobaranjske Policjske uprave, nakon provedene kriminalističke obrade, priveli su 24godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, za kojeg je utvrđeno da je počinio nedavnu krađu osobnog automobila osječkog ureda OESSa, a kojega se tereti i za još nekoliko sličnih kaznenih djela, izvijestila je danas ova PU.

Vozilo OESS-a otuđeno je s parkirališta ispred osječkog ureda ove organizacije, a pronađeno je 29. prosinca u mjestu Jelisavac kod Našica i bilo je znatno oštećeno.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je privedeni hrvatski državljanin počinio još nekoliko kaznenih djela otuđivanja osobnih i teretnih vozila, među kojima i krađu osobnog automobila VW "passat", u vlasništvu Osječko-baranjske županije, 27. prosinca prošle godine.

Sva otuđena vozila su pronađena oštećena i ostavljena na mjestu nezgode, a privedenu osobu sumnjiči se i za dvije provalne krađe u Osijeku, i to u prostorije Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata i jednu benzinsku postaju.

Pročitajte više