Osijek: Radoš na predizbornom skupu Libre

PREDSJEDNIK Libre Jozo Radoš izjavio je danas u Osijeku kako je u protekle četiri godine uklonjeno mnogo teškoća u društvenom i gospodarskom životu i da se ta stranka zauzima "za Hrvatsku znanja, jer se na tome temelji budućnost".

Govoreći na predizbornom skupu stranke za 4. izbornu jedinicu u kojoj Libra izlazi na izbore u koaliciji sa SDP-om i LS-om, Radoš je ocijenio kako se u predizbornoj kampanji nudi malo konkretnih projekata, a da Libra biračima predstavlja svoje programe: projekt nove škole, žena u poduzetništvu te ukidanje obvezna vojnog roka.

Kazao je kako očekuje da će u toj izbornoj jedinici u Sabor otići tri ili četiri kandidata s liste te da će Libra očuvati svoj parlamentarni klub, ojačati za iduće lokalne izbore, a do idućih parlamentarnih izbora biti jedna od pet najbolje organiziranih stranaka u Hrvatskoj.

Treći kandidat s liste i predsjednik osječko-baranjske Libre Vilim Herman kazao je kako Hrvatskoj te Slavoniji i Baranji trebaju stabilnost i sigurnost. "Naši konkretni projekti, kojima razvoj ove regije želimo učiniti realnim, jesu osnivanje agrobanke, koridor 5c, projekt natapanja i razvoj sveučilišta", rekao je Herman.

Ocijenio da su se u protekle četiri godine "sredili financijski tokovi te ostvareni konkretni rezultati, poput izgradnje zapadne osječke obilaznice, osječke zračne luke, ernestinovačke trafostanice te ulaganja u zdravstvo i osječko Sveučilište.

Pročitajte više