Osijek: U osnovnim i srednjim školama veliki odaziv na štrajk

POVJERENSTVO Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske za Osječkobaranjsku županiju izvijestilo je danas da je u prijepodnevnoj smjeni od 29 srednjih škola radila samo jedna, i to djelomično, a štrajku se odazvalo 94 posto sindikalnog članstva, odnosno 85,6 posto ukupno zaposlenih u tim ustanovama.

Županijska povjerenica Marica Azenić rekla je Hini da su obavljani samo poslovi koji se, temeljem kolektivnog ugovora, ne prekidaju ni tijekom štrajka, poput prehrane u domovima i grijanja.

Ocijenila je kako je štrajk u potpunosti ostvario svoj cilj, odnosno poslao poruku da se stanje u školstvu mora odmah promijeniti.

Županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Jasna Lederer izjavila je kako su od 69 osnovnih škola podaci dosad prikupljeni za 41 školu, od kojih samo u dvije škole odaziv na štrajk nije bio stopostotan.

U oba sindikalna povjereništva kažu da nisu zabilježeni nikakvi problemi u provedbi štrajka ili komunikaciji s ravnateljima.

Po podacima Odsjeka za prosvjetu županijskog Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, u prijepodnevnoj smjeni od 101 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove njih 85 nije radilo, 12 je radilo djelomično, a četiri je radilo normalno.

Pročitajte više