Osijek: U prometnoj nesreći jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđenih

U PROMETNOJ nesreći koja se dogodila danas oko 8 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene, izvijestila je Policijska uprava osječkobaranjska.

Smrtno je stradao Milan Marić (1948.) iz Dalja, Stipe P. (1933.) iz Osijeka teže je ozlijeđen, dok je Tomislav Š. (1951.) iz Dalja zadobio lakše ozljede.

Prometnu je nesreću prouzročila tehnička neispravnost vučnog vozila s prikolicom belomanastirske registracije, kojim je upravljao 44-godišnji Osječanin. Zbog neispravnosti pukao je spoj između vučnog i priključnog vozila, priključno se vozilo odvojilo i prešlo na suprotni trak te se sudarilo s "passatom" kojim je upravljao Milan Marić. Na "passata" je zatim naletio "hyndai" osječke registracije kojim je upravljao Stipe P. Kod prevrtanja priključnog vozila nakon sudara po kolniku se rasipalo žito koje je prevoženo.

Milan Marić od zadobivenih je ozljeda preminuo u osječkoj Kliničkoj bolnici, njegov suputnik u vozilu lakše je ozlijeđen, dok je vozač u "hyundaiu" zadobio teške ozljede.

Alkotestiranjem vozača teretnog automobila utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,66 promila. Protiv vozača teretnog automobila slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Pročitajte više