Osijek: županijska i gradska uprava o zajedničkim aktivnostima u realizaciji ključnih projekata

Izaslanstva Osječkobaranjske županije i grada Osijeka danas su u osječkom Gradskom poglavarstvu razmotrila mogućnosti za usklađivanje aktivnosti i zajedničko djelovanje u realizaciji nekoliko kapitalnih i infrastrukturnih projekata na području grada.

Budući da se projekt uređenja središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića te Trga Marina Držića procjenjuje na 20 milijuna kuna, župan Krešimir Bubalo zamolio je gradonačelnika Zlatka Kramarića i članove Gradskog poglavarstva da mu dostave precizne podatke o planiranim ulaganjima, kako bi u konačnici Županija i grad Osijek taj projekt financirali u jednakim iznosima.

Izgradnja osječke nastavno-sportske dvorane, čija se vrijednost procjenjuje na 80 milijuna kuna, ocijenjena je iznimno važnim projektom koji bi pomogao razvoju dvoranskog sporta u Osijeku te ublažio probleme nedostatka prostora za nastavne programe, budući da, kako je rečeno u raspravi, devet osječkih srednjih škola nema odgovarajući prostor za održavanje nastave tjelesne kulture.

Zaključeno je kako gradske i županijske vlasti trebaju zajednički uvjeriti nadležne državne institucije da financijski podupru taj projekt, za koji se uskoro očekuje i građevinska dozvola.

Gradsko i županijsko izaslanstvo načelno su se suglasili oko potrebe dokapitalizacije osječke Regionalne veletržnice izgradnjom sustava hladnjača, kako bi se omogućilo da taj gospodarski subjekt koji, po županovim riječima, ima najlošije rezultate od svih hrvatskih veletržnica, u potpunosti profunkcionira.

Kramarić je ocijenio da Gradsko i Županijsko poglavarstvo, bez obzira na političke razlike, trebaju djelovati na korist građana i u cilju rješavanja problema, a Bubalo je rekao da će Županija ove godine za projekte na području Osijeka izdvojiti 36 milijuna kuna te je izrazio uvjerenost da će se ovakvi sastanci i dalje održavati.

(Hina) ivuč ymć

Pročitajte više