OSJEČKI HDZ: ŽUPAn BOGNAR MORA OTIĆI

Osječkobaranjski i osječki HDZ smatraju da osječkobaranjski župan Ladislav Bognar (SDP), kojemu je prije dva dana na sjednici Županijske skupštine izglasano nepovjerenje, mora odmah podnijeti ostavku i otići s dužnosti, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkome sjedištu HDZa.

Predsjednik županijskoga HDZ-a Branimir Glavaš najavio da će se HDZ za to boriti ´svim demokratskim sredstvima´, a da će, u slučaju ako se to ne bude dogodilo, ´rezultat biti nemogućnost održavanja idućih sjednica Županijske skupštine´.

´Koristit ćemo sve moguće metode parlamentarne i demokratske prakse i onemogućit ćemo svako daljnje održavanje Županijske skupštine dok osječko-baranjski Causescu ne podnese ostavku´, kazao je Glavaš.

Glavaš je ocijenio da se Bognar ´iza demokratske maske ponašao diktatorski, netolerantno i revanšistički´ te da stoga mora otići.

Kazao je kako HDZ poštuje izborne rezultate i pravo županijske koalicije SDP,LS,HSS,HSLS da predloži novu osobu za župana.

´Ako ta osoba bude minimalno prihvatljiva za HDZ, pa makar bila i iz SDP-a, uvjeren sam da će veliki dio vijećnika podržati takvog kandidata. Ako koalicija predloži kandidata iz HSLS-a, LS-a i

HSS-a on će dobiti plebiscitarnu potporu svih vijećnika HDZ-a´, ustvrdio je Glavaš.

Pročitajte više