OSJEČKi HNK U NOVu SEZONu s deset PRaizvedaba

Osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u novoj će sezovni izvesti deset praizvedaba četiri dramske, četiri operne i po jednu baletnu i komornu rečeno je danas na konferenciji za novinare Uprave te kazališne kuće.

Intendant HNK Željko Čagalj rekao je kako su u dramskom dijelu programa na rasporedu praizvedbe "Macbeth" Williama Shakespearea, "Naranča u oblacima" hrvatske dramske spisateljice Ivane Sajko, "Vodena koka" poljskog dramatičara Stanislava Ignacya Witkewicza i "Cyrano de Bergerac" Edmunda Rostanda.

Osim "Nikole Šubića Zrinskoga" Ivana pl. Zajca i "Madame Troubadour" Felixa Albinija u opernom dijelu repertoara premijerno će se izvesti predstave "Gianni Schicchi" Giacoma Puccinija i "Suzanina tajna" Ermannoa Wolfa Ferrarija.

Baletna skupina pripremit će "Licitarsko srce" Krešimira Baranovića, a na komornoj sceni premijerno će se izvesti "Desdemona" američke dramske spisateljice Paule Vogel, rekao je Čagalj.

Osim repriznog programa HNK će u 98. sezoni održati i tradicionalne glazbene priredbe "Novogodišnji koncert" i "Lipanjska operna noć" te sudjelovati u organizaciji kazališnog djela znanstveno-teatrološke manfiestacije "Krležini dani".

U HNK ističu kako su u protekloj kazališnoj sezoni odigrali 269 dramskih, glazbenih i baletnih predstava, s više od 57.000 posjetitelja.

Napominju kako je ovosezonski repertoar, osim u prigodnoj knjižici, objavljen i na CD-u, a uskoro najavljuju i mogućnost rezervacije te kupnje ulaznica preko interneta.

(Hina) xivuč ymc

Pročitajte više