Osječki kirurg nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog mita

VLADIMIRU ILINU, osječkom kirurgu koji je priznao uzimanje dara, ali ne i mita, Županijski sud u Osijeku je danas nepravomoćno presudio da je kriv za dva kažnjiva djela primanja mita i nepravomoćno ga osudio na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Ilin se nije pojavio na izricanju presude, kao ni njegov odvjetnik. Sudac Zvonko Vekić obrazložio je svoju presudu rekavši da je dokaznim postupkom, materijalnim dokazima i iskazima svjedoka nedvojbeno utvrđeno da je optuženik počinio kažnjiva djela za koja ga je optužio osječki Ured USKOK-a te mu je određena kazna u zakonskim okvirima, te da je u obzir uzeto i njegovo dosadašnje nekažnjavanje.

Kirurgu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, od 20. rujna do 2. listopada prošle godine, a pošto je proglašen krivim, snosi i sudske troškove, te mora vratiti dokazanu protupravno stečenu novčanu dobit u iznosu 1800 kuna.

Podsjetimo, Ilin je uhićen 20. rujna prošle godine kada se u jednom osječkom ugostiteljskom objektu našao s pacijentom koji mu je nakon prve rate od 800 kuna, trebao platiti ostatak svote u iznosu od tisuću kuna. Ta svota će pacijentu biti vraćena. Vladimir Ilin također je bio osumnjičen da je kao kirurg u osječkoj Kliničkoj bolnici u lipnju 2002. zatražio za liječenje pacijentice od malignoma želuca 3 tisuće eura od njezine kćeri i zeta.

A.B.

Pročitajte više