Osječki poreznici upali u pune kafiće, goste držali unutra

Screenshot: Google Maps

PROŠLI četvrtak u tri ugostiteljska objekta u staroj gradskoj jezgri, poznatijoj kao Tvrđi, gosti su zbog nenajavljenog posjeta porezne inspekcije, ostali zatvoreni u tamošnjim kafićima, javlja Glas Slavonije.

Neimenovani Osječanin kaže da se porezna inspekcija odlučila za nadzor kafića u vrijeme najveće gužve te da je tako blokirala rad ugostitelja.

Konobari bez novčanika 

Revoltirani Osječanin kazuje da kada su on i njegovo društvo željeli napustiti jedan od kafića na Trgu Sv. Trojstva, da su saznali da je u lokal ušla porezna inspekcija koja je stavila blagajnu kafića pod svoj nadzor. Osječanin je sa svojim društvom zamoljen da pričeka da poreznici obave svoj posao i da konobari dobiju ponovno svoje novčanike kako bi mogli izvršiti naplatu, što je goste natjeralo da naplatu čekaju dulje od pola sata. Isti Osječanin dodaje da mu je jasno da je potreban nadzor nad poslovanjem ugostiteljskih objekata, ali da se on treba provoditi tako da ne šteti gostima. 

Brošura bez potrebnih uputa 

Porezna uprava je potvrdila da je 13. lipnja provela akciju nadzora nad trima ugostiteljskim objektima Tvrđe. Tom prigodom je navedeno da su nadzorne aktivnosti bile u skladu sa zakonskim ovlastima i da pri tome nisu prekršena etička načela njihova poslovanja. U okviru brošure "Porezni nadzor" iz 2016. navedeno je da za posjet poreznog inspektora nije potrebna najava, no o postupanju prema građanima u takvim situacijama nema uputa.       

Pročitajte više