Osječko-baranjski HDZ darovao 100 tisuća kuna Humanitarnoj zakladi za djecu Hrvatske

PREDSJEDNIK HDZ-a Osječkobaranjske županije i saborski zastupnik Branimir Glavaš danas je u ime županijskog HDZ-a darovao 100 tisuća kuna Humanitarnoj zakladi za djecu Hrvatske koju vodi Ankica Tuđman, supruga prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Umjesto za predsjedničku kampanju osječko-baranjski HDZ odlučio je taj novac, prikupljen u dobrotvornim akcijama, darovati Zakladi i potrebitoj djeci, rekao je Glavaš.

"Dio novca izdvojili smo i za predsjedničku kampanju HDZ-a, a s obzirom na koncepciju kojom se vodi kampanja, a vodi se skromnim novčanim sredstvima, mi smo i dio tog novca kojim smo kanili pojačati predsjedničku kampanju usmjerili u humanitarnu svrhu", rekao je Glavaš.

Ovim dolaskom u Zakladu za djecu Hrvatske jasno pokazujemo da stojimo iza pokojnog predsjednika Tuđmana i njegove obitelji, poručio je Glavaš, podsjetivši da je uskoro peta obljetnica smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

S tugom, ali i s ponosom se prisjećamo što smo imali takva čovjeka koji nas je vodio i ostvario stoljetan san hrvatskog naroda, istaknuo je Glavaš.

Pratili smo i što je obitelj Tuđman proživljavala u protekle četiri godine, nakon 3. siječnja 2000., kad je bila meta sotoniziranja i kompromitiranja, ne zbog obitelji, nego zbog povijesnog djela koje je stvorio predsjednik Tuđman, i koje je trebalo oblatiti. Suosjećali smo s obitelji Tuđman i podupirali ju koliko smo mogli u te četiri godine, rekao je Glavaš.

Predsjednica Humanitarne zaklade za djecu Hrvatske Ankica Tuđman zahvalila je na daru za djecu te rekla Glavašu da će ga obavijestiti komu će novac biti darovan.

Po podatcima Zaklade u 13 godina djelovanja isplaćena je novčana pomoć od 144, 650.000 kuna za 28.990 djece. Zaklada raznim darovnicama pomaže i u opremanju dječjih domova, bolnica, škola, te djeci s teškoćama u razvoju i s invalidnošću. Prosječno je godišnje novčanu pomoć dobilo 1166 djece. U dobrotvornim akcijama je u 13 godina dobilo pomoć 14.000 djece.

Sada pomažemo oko 1300 djece s oko 390 tisuća kuna na mjesec, ali organiziramo i akcije darivanja za djecu u raznim ustanovama te darove djeci za sv. Nikolu i Božić, rekla je predsjednica Zaklade.

Ankica Tuđman zahvalila je svim dobročiniteljima, a posebno hrvatskim braniteljima bez kojih, kako je rekla, ne bi bilo hrvatske države.

Iz Osječko-baranjske županije Zaklada pomaže 71 dijete, od kojih je 13 djece poginulih i 30 djece razvojačenih branitelja, a ostalo su djeca iz siromašnih višečlanih obitelji.

Osim Branimira Glavaša u Zakladi su bili i predsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić te HDZ-ov zastupnik Ivan Drmić.

Foto: FAH

Pročitajte više