Osmero Zadrana oslobođeno optužbe za udruženu preprodaju heroina

NEPRAVOMOĆNOM presudom Županijskog suda u Zadru, izrečenom danas, skupina od osmero optuženih za udruženu preprodaju heroina u Zadru, oslobođena je optužbe i svi su pušteni iz pritvora.

Predsjednik Sudskog vijeća Branimir Zorica u obrazloženju je rekao da nije bilo dokaza za udruženu preprodaju heroina.

Od optužbe su potpuno oslobođeni Tomislav Šimunov (29), Tamara Rebac (29), Kristijan Rebac (31) i Đorđe Atanasovski (34).

Anti Pandži izrečena je uvjetna presuda od dva mjeseca zbog posjedovanja 5,5 grama marihuane, Marijan Škara osuđen je na tri mjeseca uvjetno zbog posjedovanja manje količine heroina, kao i Mirko Fabulić.

Na zatvorsku kaznu od godinu i pol osuđen je jedino Ivica Rogić zbog posjedovanja radi preprodaje 39 grama heroina, ali je i on do pravomoćnosti presude pušten iz pritvora.

Suđenje osmeročlanoj skupini na Županijskom sudu u Zadru trajalo je dva tjedna. Ispitano je desetak svjedoka i jedna zaštićena svjedokinja. Svi su mahom negirali da se međusobno poznaju i da su jedno od drugog kupovali drogu.

Ova osmeročlana skupina izdvojena je iz skupine od 23 Zadrana, koje je zadarska policija u razdoblju od travnja do lipnja ove godine uhitila, privela i protiv njih podnijela kaznene prijave za više kažnjivih djela iz područja zloporabe droga.

Pročitajte više