Osmogodišnji Amerikanac slučajno se upucao u glavu

OSMOGODIŠNJAK iz Westfielda u američkoj saveznoj državi Massachusetts, slučajno se upucao u glavu iz automatskog oružja, tijekom predstavljanja oružja na streljani u nedjelju, na lokalnom streljačkom natjecanju.

Dječak je pucao iz automatskog oružja tipa UZI, izraelske proizvodnje, a pored njega je bio i nadgledatelj. U jednom trenutku dječak je izgubio kontrolu nad automatom, koji se zbog prejakog povratnog trzaja izmakao dječaku ispod ramena te se izokrenuo s cijevi prema njegovoj glavi, nakon čega ga je metak pogodio u glavu, navodi policija.

"Čini se kako se radi o nesretnom slučaju samoranjavanja", stoji u priopćenju policije, koje prenose američki mediji. Sportski klub iz Westfielda je u suradnji s tvrtkom COP Firearms & Training of Amherst, organizirao predstavljanje automatskog oružja za vikend, na kojem je svoju vještinu pucanja okušao i nesretni dječak.

Dječak je s vrlo ozbiljnim ozljedama prevezen u bolnicu, međutim liječnici ga ipak nisu mogli spasiti te je on umro u nedjelju navečer po lokalnom vremenu.

B.V.
Foto: The Republican

Pročitajte više