Osnovan inicijativni odbor za Dalmatinsku liberalnu stranku

Donedavni članovi raspuštene Gradske organizacije Liberalne stranke u Splitu danas su osnovali inicijativni odbor za Dalmatinsku liberalnu stranku i najavili sudjelovanje u lokalnim izborima. L

U priopćenju poslanom Hini stoji da je inicijativu podržao 61 član raspuštene Gradske organizacije Liberalne stranke, a za predsjednika odbora izabran je Ante Tešija, smijenjeni predsjednik te organizacije.

U priopćenju, koje je potpisao Ante Tešija, ističe se kako nije riječ o novoj stranci, nego će Dalmatinska liberalna stranka svoj rad temeljiti na programu liberalizma koji će "provoditi čestiti i moralni liberali" te na moralnim i demokratskim vrijednostima, naslijeđenim od učenja Vlade Gotovca i Velimira Terzića.

Osnutkom inicijativnog odbora Dalmatinskoga LS-a prestaju sve obveze prema LS-u i svi kontakti s tom strankom, ističe se u priopćenju.

Najavljuje se da će Dalmatinski LS izići na lokalne izbore i da je spreman na koaliciju sa strankama istog svjetonazora.

Raskol u splitskome LS-u nastao je nakon što je splitski gradonačelnik, koji je bio i predsjednik Libre u Splitu, s 23 člana Libre prešao u LS odlukom središnjice Stranke, zaobilazeći Gradski odbor LS-a u Splitu, koji se tome protivio. Splitski Gradski ogranak LS-a raspušten je nakon toga i imenovan je novi obnašatelj dužnosti predsjednika LS-a u Splitu, a protiv predsjednika Ante Tešije i njegovih suradnika pokrenut je postupak isključenja iz stranke.

(Hina) xmerc yjn

Pročitajte više