Ostali bez kuće nakon napada: Zagreb osigurao smještaj romskoj obitelji iz Kozari boka

Foto: FAH

GRADSKA delegacija na čelu s gradonačelnikom obišla je 11-eročlanu romsku obitelj Rama u Kozari boku, koja je u nedavnom požaru ostala bez kuće. Obitelj je zbog toga završila u prihvatilištu u Kosnici.
 

"Najvažnije sada da imate topli obrok i krov nad glavom, a onda ćemo zajedno s Vijećem nacionalne manjine Rome sve zajedno raditi. Vi ste zaslužili da živite kao i drugi ljudi u ovom gradu," kazao je zagrebački gradonačelnik. Grad je obitelji osigurao smještaj i hranu, a prema Bandićevim riječima, neće stati samo na rješavanju ovog slučaja.
 
"Ovo je pitanje bez obzira što ide proljeće i ljeto, ovo nije za život dostojnog čovjeka. obići ćemo i ostala naselja, ovdje ćemo sanirati i skloniti da ne došlo do cirkusa", rekao je Bandić. U tjedan dana u Kozari putevima dogodila su se dva incidenta - prvo je bačena ručna bomba u dvorište obiteljske kuće da bi svega nekoliko dana nakon toga izgorjela obiteljska kuća. Dio romske zajednice misle da je to poruka upućena njima kao nacionalnoj manjini.

Bandić: Ne želim vjerovati da je to poruka prema Romima

Bandić ne misli tako.
 
"To policija radi svoj posao. ja ne želim vjerovati da je to poruka prema Romima jer grad Zagreb ne živi takav način života", objašnjava gradonačelnik. Istog je stava i Neđatin Kamberovski, zamjenik predsjendika Vijeća romske nacionalne manjine.
 
Ne treba prejudicirati situaciju i dizati tenzije na nacionalnoj osnovi jer za to nema elemenata i nije vrijeme. Kada policija odradi svoje onda ćemo vidjeti što dalje". Iako razloga za paniku nema, policija je ipak pojačala ophodnju unutar ovog naselja.

Pročitajte više