Ostojić dao do znanja da će SDP pregaziti ponos i podržati Anku Mrak Taritaš u Zagrebu

Foto: Hina

RASULO koje vlada u SDP-u ne daje im puno razloga za optimizam pred skorašnje lokalne izbore. Posebno su u teškoj situaciji u Zagrebu gdje se već mjesecima šuška o kandidaturi samog Davora Bernardića, novog predsjednika stranke. No, on bi mogao doživjeti fijasko što bi bio udarac od kojeg bi se teško poljuljani SDP teško oporavio.

Osim toga, već mjesecima se šuška s jednom drugom opcijom, a to je da SDP pregazi ponos i u Zagrebu podrži Anku Mrak Taritaš, kandidatkinju vječnog SDP-ovog priljepka HNS-a.

Još u siječnju Bernardić je govorio kako s HNS-om mogu surađivati i izaći sa zajedničkim kandidatom koji će doći iz SDP-a. No, sve su glasnija nagađanja da bi SDP, u nedostatku barem solidnog svog kandidata, mogao podržati Anku Mrak Taritaš kojoj ankete daju kakve takve šanse u srazu s Bandićem.

To je, gostujući u Direktu RTL-a, sinoć dao naslutiti i Rajko Ostojić, jedna od glavnih osoba od povjerenja Davora Bernardića.

"Definitivno smo se usuglasili da naš predsjednik Bernardić ne može biti kandidat za gradonačelnika. Zašto? Mi smo ga izabrali za predsjednika. Dobio je 65 posto glasova, dobio je više od Milanovića. Ima veliku potporu članstva da bude lider oporbe, da bude budući premijer. Na tom tragu je njegova izjava da samo ujedinjena ljevica i centar može pobijediti Bandića. Ono što ankete govore, da 70 posto Zagrepčana želi promjene. Zato je SDP spreman napraviti korak natrag i naprosto ispuniti želje Zagrepčana", rekao je Ostojić.

"Spremni smo za promjene i u sljedećih desetak dana ćemo odlučiti tko je naš kandidat", dodao je.

Pročitajte više