Osuđen muškarac koji je u australskom kampu oteo curicu (4)

Foto: Western Australia Police Force

MUŠKARAC koji je priznao da je oteo četverogodišnju djevojčicu iz kampa u zapadnoj Australiji i držao je zatočenom 18 dana osuđen je na 13 godina i 6 mjeseci zatvora. Terence Kelly (37) je tijekom suđenja priznao krivnju za otmicu Cleo Smith iz šatora u kojem je bila sa svojom obitelji u ranim jutarnjim satima 16. listopada 2021., piše CNN.

Policija je nakon nestanka djevojčice pokrenula opsežnu potragu, a vlasti su ponudile nagradu od milijun australskih dolara (676.000 dolara) za informacije koje bi dovele do njezine lokacije. Istražitelji su više od dva tjedna skupljali dokaze poput telefonskih razgovora i snimaka s nadzornih kamera, a roditelji su slali očajničke apele za pomoć pri njenom pronalasku. 

Prikupljene informacije su na kraju dovele policiju do kuće u obalnom gradu Carnarvonu, oko 73 kilometra južno od kampa. Četiri policajca su 3. studenog 2021. ušla su kuću nešto iza ponoći i zatekli Cleo samu u spavaćoj sobi. Kelly tada nije bio u kući, policija je zaustavila njegov automobil u gradu i uhitila ga. 

Pročitajte više