Osuđena dvojica ujaka koji su u Indiji silovali 10-godišnju nećakinju

Foto:

SUD u Indiji proglasio je dvojicu muškaraca krivim za silovanje 10-godišnje djevojčice, koja je rodila dijete u kolovozu.

Obojica muškaraca su ujaci djevojčice, a koliku će kaznu dobiti, bit će poznato ovog četvrtka.

Trudnoća otkrivena u srpnju

Sredinom srpnja otkriveno je da je djevojčica trudna, nakon što je u bolnici završila jer ju je bolio trbuh.

Istražitelji su najprije sumnjali u jednog ujaka, ali se pokazalo kako DNK djeteta koje je djevojčica rodila nije odgovarao njegovom DNK-a. Odgovarao je DNK njegovog starijeg brata, drugog ujaka djevojčice.

Suđenje starijem ujaku trajalo je mjesec dana, dok je mlađi osuđen u roku od 18 dana, javlja BBC.

Sud odbio zahtjev za pobačajem

Podsjetimo, slučaj 10-godišnje djevojčice čija trudnoća je otkrivena ovog ljeta, dospio je nas svjetske naslovnice nakon što joj je lokalni sud odbio zahtjev za pobačajem. Sud je tada presudio da je njezina trudnoća previše uznapredovala te da bi pobačaj bio previše riskantan. Vrhovni sud Indije odbio je njezinu žalbu sa sličnima argumentima.

U kolovozu je rodila, a beba je predana socijalnoj službi kako bi bila posvojena. Djevojčica je policiji i socijalnoj službi rekla kako ju je nekoliko puta silovao ujak koji ima oko 40 godina. Pred sudom je svjedočila putem video veze i jasno je imenovala ujak koji ju je zlostavljao te je otkrila detalje o zlostavljanju.


Otac djevojčice je izjavio kako njezin ujak uopće nije porekao optužbe, ali nakon što je provedeno DNK testiranje pokazalo se kako dijete nije njegovo. Tada je policija počela tražiti druge sumnjivce i uhitila drugog ujaka djevojčice. DNK test je pokazao kako je on otac djeteta.

Problem zlostavljanja djece

Kako javlja BBC, pozivajući se na izvore iz Unicefa i indijske vlade, zlostavljanje djece u Indiji poprima zastrašujuće razmjere.

Javljaju kako je svakih 155 minuta silovano dijete mlađe od 16 godina, a svakih 13 sati jedno dijete mlađe od 10 godina.

Preko 10.000 djece silovano je 2015. godine. 240 milijuna žena u Indiji stupilo je u brak prije 18-e godine, dok je 53.22% djece koja su sudjelovala u vladinoj studiji o zlostavljanju prijavila nekakav oblik seksualnog zlostavljanja.

Pročitajte više