Osuđena skupina Šćepe Boškovića: Osmorici gotovo 40 godina zatvora za dilanje marihuane

ZA DILANJE marihuane u Splitu je osuđena osmočlana grupa Šćepe Boškovića, uhićena koncem studenog 2008. godine u akciji Krilo. Sudsko vijeće Zorana Matulovića odlučilo se za kazne u rasponu od tri i pol do šest godina zatvora. Sve skupa, gotovo 40 godina zatvora. 

Prvi su "pali" Kaštelani Mario Bralić i Ivan Čupić, do kraja mjeseca svi su bili u "ćorki". Od konca kolovoza 2008. godine na širem području Splita i Rijeke organizirali su preprodaju marihuane nabavljene u Bosni.

Travu vozio u Peugeotu 106

Bošković je u Bosni nabavljao "travu" i dogovarao detalje isporuke sa Željkom Ćuzićem, koji je pronalazio kupce u Hrvatskoj po cijeni od 1.800 1.900 eura po kilogramu. Kao kurira su angažirali Miška Malovoza. Marihuanu je prevozio Peugeotom 106 dubrovačkih registracija. Dobio bi po 100 - 150 eura po prošvercanom kilogramu.

Robu su u svojim kućama u Kaštelima spremali Ćupić i Bralić, u posao su bili uključeni i ostali okrivljenici, braća Tonči i Dejan Martedić, Josip Vrljić i Hrvoje Milinović. Isplata se vršila regularnim kanalima, na žiro račun u banci! Tako je primjerice Milinović uplatio Ćuziću 19 tisuća kuna na račun u PBZ-u, od čega je ovaj 14 tisuća kuna isplatio Boškoviću. Dio novca za 4 kilograma marihuane preuzete u Metkoviću dan je na licu mjesta.

Može novac, može i Kawasaki

I Bralić je plaćao marihuanu na Ćuzićev račun u PBZ-u, no nije se uvijek plaćalo u novcu. Tako je Boškoviću početkom listopada 2008. godine u Bosnu dovezao Kawasaki kako bi podmirio dug. Dio novca za 10 kilograma trave poslao je autobusom u Metković.

Dejan Martedić je više preferirao "novac u ruke". Četiri kila marihuane platio je 7.000 eura Boškoviću i Ćuziću u Splitu na parkingu robne kuće Prima, a onda dva sata kasnije na plaži Duilovo Malovozu prilikom preuzimanja robe još 600 eura za prijevoz. Malovoza je s novčanicama uhvatila policija, dok im je Martedić pobjegao, i to na motociklu kojim je upravljao Dino Stojanović. 

Čekali marihuanu s bokserom i pištoljem u džepu

Policija je stupila u akciju 13. studenog 2008. godine. Taman je došlo 5 kila trave za Bralića. Tri paketa spremljena su u Čupićevu spavaću sobu, a dva u garažu. Sve je pronađeno.

Šef Bošković i braća Martedić uhvaćeni su na primopredaji pošiljke od 7 kilograma marihuane. Dejan je sa Šćepom čekao robu u Krilu Jesenicama kod Omiša, dok je Tonči pošao u susret kuriru Malovozu u svom Golfu. Sve ih je iznenadila policija.

U Boškovića su pronašli bokser, u Dejana Martedića pištolj TT-jac.

Pročitajte više