Osuđeni ratni zločinac po crkvama cvili o svojem teškom životu - sin mu je, kaže, završio u Boysima

Screenshot: YouTube/ Laudato TV

RATNI zločinac Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a su 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak sa kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Kordić, osuđen za pokolj 116 civila među kojima je najmlađe dijete imalo tek tri mjeseca, protivi se abortusu pa ga se nedavno moglo vidjeti na "Hodu za život" Željke Markić.

U međuvremenu Kordić hoda po Hrvatskoj i po crkvama svjedoči o svom teškom životu i upoznavanju Boga. Jedno takvo gostovanje jučer je odradio u crkvi sv. Leopolda u Crnici gdje je okupljenima govorio kako je u zatvoru shvatio da Bog s njim ima plan.

"Kada možete prijateljevati s Kristom, onda je taj posao obraćenja prirodan. Zatvor me u potpunosti oslobodio za Krista i to je bilo najmilosnije razdoblje u mojem životu koje nikada ne bih mijenjao", govorio je Kordić, inače student treće godine teologije, piše Šibenski portal.

Svjedočanstvo je iznijela i njegova supruga Venera koja je iznijela brojne nedaće s kojima su se susreli u bračnom životu: smrt roditelja, svekra i svekrva, bolest kćeri i sina koji je krenuo krivim putem.

"Prestao je ići na Svetu misu i počeo putovati Europom s Bad Blue Boysima. Uvijek sam se molila da se obrati i Bog je imao svoj plan za njega. Danas s momcima svaki ponedjeljak ide na duhovne obnove", ispričala je Venera.

Pročitajte više