Osumnjičena za pronevjeru 721 tisuće kuna

DJELATNICI Policijske uprave splitskodalmatinske dovršili su kriminalističku obradu nad 55-godišnjom hrvatskom državljankom iz Zagreba, te je protiv nje podnesena prijava Državnom odvjetništvu u Splitu, zbog osnovane sumnje da je zloporabom položaja i krivotvorenjem službene isprave pronevjerila 721 tisuću kuna.

Policija u današnjem priopćenju ističe kako je utvrđeno da je prijavljena, kao stečajna upraviteljica jednoga trgovačkog društva sa šireg splitskog područja, u cilju stjecanja nepripadajuće imovinske koristi, u studenom prošle godine splitskom Trgovačkom sudu podnijela zahtjev za isplatu nagrade i naknade troškova, u iznosu od 764 tisuće kuna.

Kriminalističkog obradom je utvrđeno kako je prijavljena taj zahtjev pokušala opravdati neistinitim izvješćem, iz studenog 2001. godine, koje je naknadno sačinila tako što je lažno prikazala da je skupština vjerovnika odobrila taj trošak.

Nakon toga, na temelju rješenja Trgovačkog suda u Splitu, uplaćena joj je 721 tisuća kuna, te se osnovano sumnja da je prijavljena na taj način pribavila protupravnu imovinsku korist, navodi se u priopćenju što ga je potpisala glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Tina Disopra.


Pročitajte više