Osumnjičeni direktor napušta Brodosplit: Ode Vukasović s 56 tisuća kuna otpremnine!

GORAN VUKASOVIĆ, bivši direktor Brodosplita osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti u aferi Wessels, napušta splitski škver i odlazi uz otpremninu od 56 tisuća kuna, koliko mu pripada po kolektivnom ugovoru.

Služba reorganizirana, radno mjesto ukinuto...

U Upravi brodogradilišta uvjeravaju da se ne radi o otkazu, već sporazumnom dogovoru. Kako se pred privatizaciju krešu radna mjesta u škverovima, tako je i Vukasovićevo ukinuto u sklopu reorganizacije Službe razvoja, gdje su ga kao voditelja projekata zbrinuli nakon smjene u proljeće 2007. godine.

Tada je pokrenuta istraga o misterioznom putu 4,7 milijuna dolara, koji su put Cipra i Austrije odlepršali iz Brodosplita, a uz Vukasovića osumnjičeni su i kolega iz Uprave Ante Luetić, broker Drago Maček, te još nekoliko suradnika, uključujući i direktora trogirskog škvera Matea Tramontanu.

Što će kazati Reinhard i Lars?

Istraga se primakla kraju, sudac Neven Cambi čeka još dolazak Reinharda Wesselsa, naručitelja izgradnje četiri tankera, te Larsa Mossberga, gazde tvrtke Marinvest, koji je navodno imao bolju ponudu.

Radi se zapravo tek o formalnosti, bilo je jasno da od postupka neće biti ništa onog trenutka kada je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odlučio izostaviti članove Nadzornog odbora Sinišu Poljaka i Branka Vukelića. Zaključilo se da nema njihove odgovornosti.

Bajić spasio Vukelića i Poljaka

Umjesto procesuiranja istaknutih HDZ-ovaca Bajić je radije isti dan (!) podnio istražni zahtjev i protiv prethodne SDP-ove direktorske garniture. Njih je osumnjičio za loše poslovanje, pa sad svaki mjesec idućih godinu dana sud trojici vještaka plaća 50-ak tisuća kuna da analiziraju zašto je poslovanje bilo loše?!

Unatoč odlasku, nema brige za Vukasovića. Naime, vlasnik je privatne firme Goring, koja je registrirana za niz djelatnosti, među ostalim i brodogradnju. Vukasovića su prijavili da je poslovao sa škverom, no on tvrdi da tome nije bilo tako.

Pročitajte više