Osumnjičeni serijski ubojica uhićen u Atlanti

MUŠKARAC, kojega se sumnjiči za ubojstvo najmanje pet žena uhićen je u utorak u američkom gradu Atlanti.

Derricka Todda Leeja, 34-godišnjeg građevinskog radnika, uhitila je policija u utorak navečer u Atlanti slijedom obavijesti Federalnog istražnog ureda (FBI), dok je lunjao oko prodavaone automobilskih guma.

Policija kaže da se predao bez otpora i da nije bio naoružan.

Leeja se sumnjiči da je ubio najmanje pet žena u Lousiani od rujna 2001., za još jedno umorstvo od prije deset godina i za nestanak još jedne žene u Baton Rougeu u južnoj američkoj državi Lousiani.

Susjedi opisuju Leeja kao zgodnog, slatkorječivog muškarca koji je izlazio s nekoliko žena istodobno i obećavao im konjak ako ga posjete u njegovoj sobi. Lee je crnac visok oko 190 cm, težak preko 100 kilograma, s reputacijom ženskara.

Lee je optužen u ponedjeljak za silovanje i ubojstvo sudentice Carrie Yoder (26), s državnog Sveučilišta Lousiana. On je, međutim, povezan s ubojstvom još četiri žene. Utvrđeno je naime da je osoba koja je ubila Yoder imala isti DNK kao i ubojica četiri žene od rujna 2001.

Policija je dobila od Leeja uzorak DNK dragovoljno u sklopu istrage u slučaju nestanka žene iz Baton Rougea.

Isti dan kada je dao uzorak DNKLee je nestao iz grada žurno pokupivši svoje dvoje djece iz škole. Policija ne zna gdje se sada nalaze njegova žena i djeca.

Neke od pet ubijenih žena bile su zadavljene, jednoj je prerezan vrat, a sve su bile silovane.

Pročitajte više