Osumnjičeni Todorićev direktor vratio se na posao i hvali Ramljaka: "Da nema njega, ne bi danas bilo Jamnice"

Foto: Mirsad Mešinović
 

DVOJICA osumnjičenika u aferi Agrokor koji su prije mjesec i pol bili uhićeni i ubrzo pušteni da se brane sa slobode odmah su se vratili na posao. Osmoosumnjičeni Mislav Galić i dalje je predsjednik uprave Jamnice, dok četvrtoosumnjičeni Damir Kuštrak savjetuje Antu Ramljaka, javio je Indexu izvor blizak kompaniji.

Potvrdu informacije koju je Index dobio prije tjedan dana pokušali smo dobiti u Agrokoru,
no u međuvremenu se Galić pojavio na poslovnom skupu u Vodicama, na 3. godišnjoj konferenciji Horeca grupe gdje je hvalio vladu i Ramljaka i govorio da je Lex Agrokor spasio Jamnicu.

"Da vlada nije imenovala povjerenika, danas ne bi bilo moguće razgovarati o poslovanju Jamnice", govorio je Galić, koji je bio uhićen 16. listopada u sklopu velike policijske akcije.

Galić je osmoosumnjičeni u aferi Agrokor

Sudjelovao je na panelu sa Svjetlanom Stanićem (Stanić grupa) i Srećkom Nakićem (Atlantic), koji je moderirao komunikacijski stručnjak Božo Skoko, za kojeg se u kuloarima pričalo da zajedno s Aljošom Roksandićem radi komunikacijsku strategiju za Ivicu Todorića.

I predstavnik Sberbanka Marko Krajina sudjelovao je na konferenciji, nažalost ne na istom s Galićem, jer bi se odlično nadopunjavali. Sberbankov predstavnik govorio je kako su nakon situacije s Agrokorom banke počele pažljivije pratiti revizorska izvješća dok za Galića istražitelji sumnjaju da je s Todorićem i drugim menadžerima odgovoran baš za lažno prikazivanje vrijednosti imovine, precjenjivanje prihoda i prikazivanje lažne dobiti. 

I Kuštrak savjetuje Ramljaka

Iz Agrokora nismo uspjeli dobiti odgovor oko povratka osumnjičenih na posao, no prema našim informacijama uz Galića je i Damir Kuštrak. Njih dvojica jedini su od Todorićevih menadžera koje je zadržao vladin povjerenik Ante Ramljak.

Kuštrak se nedavno, nakon izlaska iz Remetinca, našao na kavi s potpredsjednicom vlade Martinom Dalić. Ona je taj susret opisala kao slučajan, s prijateljem iz fakultetskih dana, a Index je jedini problematizirao činjenicu da se potpredsjednica vlade sastaje s četvrtoosumnjičenim u aferi Agrokor. Za Kuštraka je, baš kao i za druge u aferi, županijski DORH zatražio pritvor, a okolnost da je pušten da se brani sa slobode iskoristio je da pije kavu s Dalić koja kao druga osoba u vladi ima informacije koje bi mu mogle biti od interesa u postupku protiv njega.

Istražitelji Kuštraka povezuju s nizom krimena, od sudjelovanja u lažiranju dobiti preko prekrivenog financiranja putem fiktivnih mjenica dobavljačima do prikrivenog kreditiranja Ivice Todorića koji je novcem kompanije zapravo kupovao dionice.

No sve to očito nije sporno Ramljaku koji svakodnevno održava kolegije s osumnjičenima.

Pročitajte više