Otac monstrum navodno progovorio o strašnom činu

Foto: Facebook

JOSIP ROĐAK bacio je svoje četvero djece s prvog kata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. 

Otac je danas navodno progovorio tijekom obrade u policiji, javlja Večernji list.

"Ne znam zašto sam to napravio"

Iako se kasnije službeno branio šutnjom, njegov navodni iskaz policiji, bez prisutnosti odvjetnika, govori da će se braniti neuračunljivošću ili afektom.

"Ja jako volim tu djecu. Oduvijek se brinem o njima i hranim ih. Čak sam kupio svima mobitele i non-stop igraju igrice. Kada mi je nedavno rečeno da ću se uskoro morati s djecom iseliti iz kuće, to me jako pogodilo, stalno sam o tome razmišljao, oka nisam sklopio danima. Odnosno, uopće nisam spavao. Ne znam što mi se dogodilo i zašto sam to napravio", navodno je rekao policajcima.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti, izvijestio je novinare danas ispred zgrade Županijskog suda u Zadru sudac istrage Hrvoje Visković.

Obrana šutnjom

Sudac je potvrdio i da se pritvoreni muškarac dosad u svim fazama postupka branio šutnjom.

"Ne znamo ni kakvi su motivi za izvršenje ovakvih kaznenih djela, ne znamo zapravo ništa o njemu. Jednostavno nemamo nikakvih informacija", ustvrdio je.

Propisana kazna zatvora za pokušaj teškog ubojstva je dugotrajni zatvor, do 40 godina, a postoji mogućnost da se izrekne i kazna do 50 godina, što je najveća kazna koju naš zakon propisuje. "Ne mogu spekulirati kolika će biti kazna, mogu pretpostaviti kako će ići tijek istrage, prvenstveno će se raditi njegovo psihijatrijsko vještačenje da bi se vidjelo je li bio ubrojiv ili ne, a o tome će ovisiti daljnji tijek postupka", dodao je Visković.

Kazna od 50 godina zatvora

Na novinarski upit da objasni mogućnost kazne od 50 godina zatvora, odnosno u kojim se okolnostima toliko visoka kazna može odrediti i što ako osumnjičenog proglase neubrojivim, Visković je kazao da je riječ o situacijama kad se odredi više kazni dugotrajnog zatvora.

Zamjenik zadarskog županijskog državnog odvjetnika Duško Berović novinarima je poslijepodne potvrdio da je osumnjičeni Rođak prije odvođenja na sud ispitan i u tužiteljstvu koje je predložilo njegovo pritvaranje.

"U daljnjem tijeku postupka ispitat će se svjedoci i provesti odgovarajuća vještačenja, primarno psihijatrijsko vještačenje, vjerojatno u Zagrebu, kojim će se utvrditi je li u trenutku počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv, je li bio svjestan svojih postupaka i znao što radi i, po potrebi, neka druga vještačenja", izjavio je Berović.

RAZVOJ DOGAĐAJA S PAGA PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz horor na Pagu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: horor na Pagu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više