Otac nestalih blizanki posjećivao sajtove o otrovima

ŠESTOGODIŠNJE blizanke Alessia i Livia možda su otrovane, strahuju istražitelji nakon što su pročešljali računalo njihovog oca  Matthiasa Scheppsa.

Iako se dosad spekuliralo da ih je bacio u more s trajekta za Korziku, Scheppovi posjeti sajtovima o vrstama otrova i načinima trovanja prije nego se bacio pod vlak, nagnali su policiju na pomisao da je na taj način način presudio vlastitoj djeci. Iz računala je, također, vidljivo da je Matthias duže vrijeme planirao bijeg.

Majka djevojčica Irina Lucidi gostovala je sinoć na državnoj televiziji RAI 3 kako bi pozvala sve očevidce da joj se jave, dok je izjave svjedoka da su blizanke vidjeli na trajektu nazvala "znakom nade".

Istražitelji su uz pse tragače iskapali područje oke korzikanse luke Propriano, sumnjajući da ih je tamo zakopao otac nakon pristanka trajekta, no nisu pronašli nikakve tragove.

Ključni dokaz u potrazi mogao bi biti i magnetofon od kojega se pomahnitali otac rijetko odvajao, zbog čega postoji mogućnost da je snimio što je napravio svojim kćerima. Švicarska policija u kantonu gdje živi majka Alesije i Livije i službeno je obustavila istragu, no slučaj i dalje intrigira javnost, jednako kao i nestanak Maddie McCann u Portugalu 2005. godine. Istraga se vodi i u Italiji i u Francuskoj.

Pročitajte više