Otac prvašića ispred škole teško pretukao učenika osmog razreda

15-GODIŠNJI učenik osmog razreda Osnovne škole Filip Lukas u Kaštel Starom teško je ozlijeđen nakon što ga je u petak prije jutarnje smjene pretukao otac osmogodišnjeg dječaka koji pohađa istu školu.

15-godišnji Ante Malača u školskom dvorištu je sa svojim kolegama bacao petarde, no tvrdi kako ih nije bacao nikome pred noge, te da ne zna zašto bi ga otac prvašića napao.

“U jednom trenutku se neki čovjek zaletio prema meni. Zapeo mi je nogu zbog čega sam pao na pod, a da nisam imao torbu, udario bih glavom. Kada sam se dizao s poda, udario me nogom u glavu, pa sam opet završio na tlu. Nastavio me tući i na podu zbog čega sam nakratko izgubio svijest. Petarde nisam bacao nikome pred noge, niti me tko opominjao da to ne radim.” - rekao je teško ozlijeđeni Ante za Slobodnu Dalmaciju.

Ante Malača završio je sa slomljenom nosnom kosti, zbog čega je bio dva satan operiran, zadobio je mnoštvo hematoma, od udaraca su mu pomaknuti zubi, a zbog podljeva bila su mu otečena i zatvorena oba oka.

Tko zna kakve bi posljedice za dječaka bile da daljnje batinanje nije spriječio ravnatelj škole kojem je u pomoć priskočila i spremačica, koji su 42-godišnjeg I.S. odvojili od dječaka.

Protiv nasilnog oca biti će podnijeta kaznena prijava, a Mijo Malača najavio je kako će ga tužiti i u privatnoj parnici.

“Svjestan sam da je Ante malo živ momak, no nije mi jasno zašto je napao baš njega kada ih je više bacalo petarde. Ne bi mi bilo krivo da ga je udario nogom u zadnjicu ili mu dao pljusku, ali ga ovako dovesti do stanja neprepoznatljivosti, to je nešto za što taj gospodin treba odgovarati.” - rekao je Mijo Malača za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više