Otišao je Žila, dobri duh splitske peškarije


OTIŠAO je Žila, dobri duh splitske peškarije, najpoznatiji čistač ribe u Splitu. Joško Bačić Bufalo umro je u splitskoj bolnici u 63. godini života. Sugrađani su ga dosad već nekoliko puta živog sahranili, no Žila se uvijek vraćao.

"Šta su mislili da su me se riješili?! Malo su se zajebali, za misec dana se vraćam čim se malo oporavim", poručio bi Žila, koji je godinama bio zaštitni znak splitske ribarnice.

Nije se Žila ni danas dao tek tako. Hitna pomoć je po njega jutros dolazila dvaput. Prvi put ih je pozvala čistačica. Žila je ležao na Dosudu pokraj kluba Ghetto. "Di u bolnicu? Nema šanse", otpilio je ekipu hitne pomoći koja je došla po njega nešto prije 7 ujutro.

Vratili su se po Žilu malo prije 10. Bio je pothlađen i u lošem općem stanju. Prebacili su ga u bolnicu i predali liječnicima. Vijest o smrti omiljenog sugrađanina proširila se Splitom večeras.

"Otišao je skromni čovik koji je oskudijevao u svemu osim u dobroti. Adio Žila", napisao je na Facebooku splitski fotograf Valentino Bilić Prcić.

Pročitajte više