Otišla po pozajmicu kod zagrebačkih kamatara i ostala bez 200 tisuća kuna

NAIVNA 43-godišnjakinja iz Srbije i Crne Gore ostala je bez više od 200 tisuća kuna koje su joj na prijevaru uzela trojica nepoznatih muškaraca od kojih je namjeravala posuditi novac za kupnju stana, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Prevarena žena jučer je u Policijskoj postaji Sesvete prijavila da su je trojica nepoznatih muškaraca na prijevaru uzela tridesetak tisuća eura.

Žena je policajcima ispričala da je s kćerkom tog dana taksijem došla iz Srbije i Crne Gore i dovezla se do hotela u Slavonskoj aveniji u Sesvetama.

Tu se, po prethodnom dogovoru, trebala sastati s jednim od trojice muškaraca koji joj je trebao donijeti, kako kažu u policiji, nekoliko stotina tisuća eura za kupnju stana. Ona je, pak, kamatarima za tu pozajmicu unaprijed trebala platiti kamate u iznosu od tridesetak tisuća eura.

Žena je dvojici nepoznatih muškaraca u hotelu predala novac predviđen za naplatu kamate, a oni njoj kuverte ispunjene papirima nalik na novčanice. Kada je žena shvatila da su joj umjesto novca dali bezvrijedne papire bilo je kasno jer su prevaranti već nestali.

U policiji, koja traga za trojicom nepoznatih, kažu da je 43-godišnjakinja oštećena za više od 200 tisuća kuna.

Policija nije izvijestila na koji način je žena iz Srbije i Crne Gore stupila u kontakt s kamatarima, odnosno je li do njih došla preko nekog posrednika ili preko oglasnika.

Pročitajte više