Otkriće: Predsjednik Mesić u IGH vidi monopolistu

"INSTITUT građevinarstva Hrvatske (IGH) odavno više nije znanstveni institut, nego je privatno poduzeće koje projektira, obavlja nadzor te izvodi radove. Za mene, riječ je o monopolizmu jer su druga, manja poduzeća su u podređenom položaju u odnosu na IGH. Stoga molim gospodu iz IGH-a da da se ne ljute, već neka uklone 'hrvatski' iz svog imena jer tako dovode u zabludu građane i poslovne subjekte", kazao je danas na marginama otvaranja 13 međunarodnog SASO sajma u Splitu, predsjednik RH Stjepan Mesić predloživši da IGH promjeni ime u "projektno poduzeće".

Brodogradnja ne ide u rezanje

Naime, Mesić se odgovarajući na novinarsko pitanje osvrnuo na IGH, no zanimljivo je kako se u svojoj kritici tvrtke na čijem je čelu "čovjek kojeg muče vjetrovi" Jure Radić, nije dotakao i komentirao najnovije napise o navodnom "kopiranju" projekta zagrebačke Zračne luke. Mesić je ostao i tih na srodnu temu, kako je IGH pobijedio na tom natječaju iako slovi kao najskuplji ponuđač.

Također, Mesić se danas osvrnuo na intenciju Vlade da smanji troškova, naglasivši kako je to dobro, ali da bi se ipak hrvatska brodogradnja morala naći izvan  vladina "rezanja". 

M.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više